Ontspanningsmassage

De klassieke ontspanningsmassage zoals we deze in het Westen kennen wordt ook nogal eens de Zweedse massage genoemd. Wat is er nu eigenlijk Zweeds aan deze massage? Het gaat hier immers om een van de meest gebruikte massagevorm! De term Zweedse massage wordt vooral in Nederland en Engelstalige landen gebruikt. In andere landen wordt deze massage 'klassieke ontspanningsmassage' genoemd. Maar het was wel de Zweedse schermer en gymnastiekleraar Pehr Henrik Ling (1776 - 1839) die wordt gezien als de grondlegger van deze massage. Het is echter de Nederlander Johann Georg Mezger (1838-1909) die de termen heeft geïntroduceerd om deze massagevorm te beschrijven. Deze termen zijn Effleurage - de lange strijkingen, Petrissage - de knedingen en Tapotage - de kloppingen, slagen en trommeltjes. Dit zijn de basistechnieken binnen de Zweedse massage.

Er zijn zoveel goede redenen om jezelf eens een ontspanningsmassage te laten geven.....ik noem hier een aantal:

* Een goede massage verbetert de doorbloeding, dit verbetert de conditie van de spieren en van de huid.

* Een massage ontspant en brengt lichaam en geest meer in balans. Er komen tijdens de massage namelijk stoffen vrij in het lichaam die hieraan bijdragen zoals oxytocine. Dit maakt het lichaam zelf aan tijdens de massage. Het zorgt ervoor dat je beter opgewassen bent tegen spanning en makkelijker rust kunt vinden. Ook komt endorfine vrij, dat stofje zorgt ervoor dat je jezelf beter voelt en het werkt bovendien pijnstillend. Tenslotte komt serotonine vrij, deze stof werkt vooral rustgevend. Van veel klanten hoor ik dan ook dat ze na de massage erg goed geslapen hebben!

* Zeker in tijdens van drukte en geestelijke spanning werkt een massage heilzaam. De hele week en de gehele dag laat je jezelf door van alles en nog wat leiden. Een massage is een duidelijk voelbare stap op de plaats. Je kalmeert, wordt je weer bewust van 'de essentie' in het bestaan, namelijk dat het van het grootste belang is dat je jezelf lekker voelt.

Hoe gaat de ontspanningsmassage in zijn werk?

Eerst nemen we even tijd om iets te drinken, even naar het toilet te gaan en even een praatje te maken. De allereerste keer zal ik ook vragen naar je medische achtergrond. Het is voor mij belangrijk om te weten of je blessures hebt of allergieën. Daarna ga je lekker liggen op de massagetafel in een verwarmde, schone, sfeervolle ruimte. Op de achtergrond klinkt rustige, prettige muziek (die je zelf mag uitkiezen). Allereerst masseer ik de rug, de schouders en de hals. Dit geeft direct een ontspannend en verwarmend effect. Daarna masseer ik de benen, een deel van de bilspier en de voeten. Vervolgens draai je jezelf om en masseer ik de bovenkant van de borst ( bij de man de gehele borst), armen, handen, buik, bovenbenen en kuiten.

Een ontspanningsmassage duurt een uur of anderhalf uur

Klik HIER om terug te gaan naar de VORIGE PAGINA

Voor meer informatie:

0683334484 (oproepen alleen met nummerherkenning aan worden opgenomen)